Drie jonge verdachten aangehouden voor overval op supermarkt

LEEUWARDEN - Na de gewapende overval op de Poiesz supermarkt afgelopen donderdagavond heeft het arrestatieteam van de politie meerdere verdachten aangehouden.

Rond 21.00 uur werd de Poiesz supermarkt aan de Oostersingel overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. Ze gingen er met hun buit vandoor richting de Jumbo aan het Hoeksterend. Ter hoogte van de kruising Vijzelstraat en Noorderweg verloren ze hun buit of een deel daarvan.

Omdat de vermoedelijke daders waarschijnlijk nog aanwezig waren in de omgeving, werd er een groot gebied afgezet. De Noorderweg, Groeneweg en de Nieuweburen werden afgesloten. Een arrestatieteam kwam ter plaatse. Zij hielden in een pand op de hoek Nieuweburen / Groeneweg drie verdachten aan. De politie meldt dat de derde persoon verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval.

Mede dankzij getuigen kwamen agenten uit bij een appartementencomplex in het centrum van de stad. Op straat werd een 25-jarige Leeuwarder aangehouden. In het complex werden door het Arrestatieteam twee Leeuwarders van 17 en 20 jaar aangehouden. Alle drie de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de mannen betrokken zijn geweest bij de overval en wat dan eventueel ieders rol daarin is geweest.

Na de aanhouding werd een deel van de afzetting opgeheven. Op een aantal locaties bleef de afzetting van kracht vanwege sporenonderzoek. Bij de Poiesz kwam ook een ambulance ter plaatse, voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.