Kort politienieuws, waaronder: bezopen man belandt tien meter naast de weg

Leeuwarden - Een alcoholdrinkende 22-jarige man plaste vrijdagmorgen op het station in Leeuwarden. Hij sloeg ook een treinreiziger en viel het treinpersoneel lastig. De politie hield de man aan voor openbare dronkenschap en verstoren openbare orde. Ook kreeg hij 24 uur lang een centrumverbod.

90-jarige man valt van fiets

Een 90-jarige fietser uit Goutum viel vrijdagochtend rond 12 uur op de Pieter Stuyvestantweg in Leeuwarden. De man had een hoofdwond, waarna hij met de ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden werd gebracht.

Bezopen man rijdt tien meter naast de weg

Een 22-jarige bestuurder die onder invloed reed, raakte vrijdagochtend rond 5 uur van de Westergoawei (N359) bij Huns af. Zijn voertuig raakte meer dan tien meter naast de weg. De man werd met de ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht. Daar bleken de verwondingen zo ernstig dat de politie geen bloedproef bij hem kon opnemen.

Politie zoekt dader brandstichting

In de nacht van donderdag op vrijdag wordt rond 4 uur een man wakker in de Tuinbouwstraat in Leeuwarden. Hij ziet dat een auto in brand staat en een man wegrent. De man wordt nu verdacht van brandstichting. Hij is ongeveer 1,80 lang, had een capuchon half op het hoofd en droeg een donkergrijze jas. Iets gezien? Bel: 0900-8844.

Woninginbraak Grou (1)

Een inbraak werd gepleegd op De Roef in Grou, op 8 november tussen 17.15 en 18.45 uur. Hiervoor werd een raam aan de achterkan van de woning ingeslagen, en ook de sensor voor de buitenverlichting was vernield. De politie is op zoek naar tips, die kunnen worden doorgegeven via 0900-8844.

Woninginbraak Leeuwarden

Eenzelfde woninginbraak vond plaats aan de Heslingastins in Leeuwarden. Dit gebeurde op 8 november tussen 07.00 en 21.30 uur. Hierbij was het raam aan de voorkant van de woning ingeslagen. De woning is doorzocht, vermoedelijk zijn er sieraden gestolen. Ook hiervoor vraagt de politie tips.

Diefstal: pot crème

Een 40-jarige vrouw werd op 8 november om 19.50 uur betrapt op het stelen van een pot crème aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Dit werd gezien door een medewerker van vacaturebank Trigion. De politie hield haar staande, waarna zij ontdekten dat de vrouw meer goederen bij zich had die vermoedelijk gestolen waren. Ze is aangehouden en ingesloten voor onderzoek en is inmiddels in verzekering gesteld.

Heterdaadje

Een buurvrouw in de Hiddemastate in Leeuwarden was donderdag alert. Toen ze lawaai hoorde keek ze over de schutting. Daar zag ze een inbreker: een blanke man met een petje en stoppels van ongeveer 20 jaar. De man vlucht. Het blijkt dat de man al op meerdere plaatsen heeft geprobeerd in te breken, meldt de politie Leeuwarden. Iets gezien? Bel: 0900-8844.

Woninginbraak Grou (2)

Op donderdag 8 november zijn er nog meer pogingen tot inbraak gedaan, namelijk in It Swurd. Dit gebeurde tussen 14.45 en 21.20 uur. Hierbij was de achterdeur verbroken. De woning is doorzocht en hier zijn vermoedelijk óók sieraden gestolen.

Rolsteiger gestolen

Aan It Molelân in Grou is tot slot ook een rolsteiger gestolen. Dit gebeurde ergens tussen 8 november 21 uur en 9 november 18.45 uur. De steiger stond voor een bedrijf. Iets gezien? Bel: 0900-8844.