Matig SC Cambuur onderuit bij Almere City

Almere - SC Cambuur heeft op bezoek bij Almere een nederlaag moeten incasseren. In het Yanmar Stadion bleek de thuisclub met 2-1 te sterk voor de Leeuwarders.

De geel-blauwen zakken vanwege het puntenverlies van de achtste naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

De openingsfase was weinig enerverend. Almere toonde, naarmate het duel vorderde, steeds meer drang naar voren en leek in de zestiende minuut op voorsprong te komen; Xavier Mous zag de bal (inzet Edoardo Soleri) achter zit in het net verdwijnen, maar de doelman kon opgelucht ademhalen omdat er voor buitenspel werd gevlagd. In de 26ste minuut werd Kevin van Kipperluis - op aangeven van Andrejs Ciganiks - de diepte ingestuurd; zijn diagonale schot vloog behoorlijk ruim voorlangs. Nog net binnen het halfuur nam Almere City - verdiend - de leiding. Omdat Omar El Baad slap stond te verdedigen kon de pijlsnelle Torino Hunte (ex-Cambuur) simpel een assist op maat afleveren bij James Efmorfidis, die op zijn beurt koel afrondde: 1-0. In de 39ste minuut speelde Timo Plattel, de goalie van de thuisclub, voor Sinterklaas door de bal los te laten in de eigen doelmond waarna Nigel Robertha er als de kippen bij was om de gelijkmaker binnen te werken: 1-1. Op slag van rust voorkwam Mous met een katachtige reflex een hernieuwde achterstand. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Tien minuten na de spelhervatting bezorgde Van Kippersluis Plattel het nodige werk na een hard schot vanaf randje '16'. De sluitpost maakte er een corner van met de nodige moeite. In de 59ste minuut noteerde Mous, net als zijn collega eerder in het duel, een vreselijke blunder. De anders zo betrouwbare doelman liet een schot van Hunte los, waarna de bal over de doellijn rolde: 2-1. Drie minuten daarna had het andermaal gelijk moeten staan; Nigel Robertha werd door Van Kippersluis in riante scoringspositie gezet bij de tweede paal, maar hij verzuimde de trekker over te halen. Een kwartier voor tijd kopte Niek Vossebelt van zeer dichtbij - met een stuit - over. Mous verwerkte in de 81ste minuut een schuiver van Loen met de vingertoppen tot corner. In de 88ste minuut beging Youri Loen een groffe overtreding op Karim Rossi: Loen kon met direct rood vertrekken. Met een man meer ging Cambuur nog naarstig op zoek naar de 2-2. Het zou de manschappen van trainer Hake niet meer lukken om te scoren en dus werd er - terecht - met 2-1 verloren. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, El Baad ('78 Rossi), Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Conraad ('65 Kallon), Ciganiks, Schils, Maulun, Robertha, Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 1-0 Efmorfidis ('29), 1-1 Robertha ('39), 2-1 Hunte ('59)

Scheidsrechter Van de Graaf gaf geel aan Mirani, Soleri (Almere City) en Mous, Mbende (SC Cambuur). 

Bijzonderheden: Loen kreeg rood in de 88ste minuut

Tekst: Henk Albers / twitter @HenkAlbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut