Honderden kinderen maken kennis met regionaal bedrijfsleven

Leeuwarden - Honderden leerlingen hebben vrijdag kennis gemaakt met het regionale bedrijfsleven tijdens het evenement Techniek Tastbaar op CSG Comenius locatie Zamenhof.

Aan de hand van mensen uit het bedrijfsleven kwamen kinderen in de leeftijdscategorie tien tot zestien jaar in aanraking met techniek. Van het uitdeuken van een motorkap tot het metselen van een muurtje, meer dan 25 bedrijven toonden hun werkzaamheden en organiseerden mini-workshops.

De deelnemende bedrijven kwamen uit verschillende branches en gaven hiermee een breed beeld van de mogelijkheden in de techniek, zoals: installatietechniek, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, waterschap, tweewielers, aandrijftechniek, gevelbouw, scheepsbouw, woningbouw en techniek in de zorg.

,,We willen als ondernemers en docenten de leerlingen inzicht geven in de vele mogelijkheden die techniek biedt”, sprak John van Mierlo. De projectleider organiseert op meerdere locaties in het noorden van het land Techniek Tastbaar. ,,Door het te ervaren kunnen zij ontdekken wat bij hen past en of techniek een optie is.”