Avanti stunt met punt tegen drs Vijfje

STIENS - De dames van Avanti hebben vrijdagavond in eigen huis een prima resultaat geboekt tegen drs. Vijfje. De formatie uit Stiens hield gelijke trede met het zwaar favoriete team uit Groningen: 2-2.

Wedstrijdverloop
Drs. Vijfje kreeg in de eerste helft meteen twee kansen op een voorsprong. Daarna behielden de Groninger dames het veldoverwicht, maar waren er voor beide ploegen mogelijkheden. Avanti verdedigde vervolgens solide en loerde steeds op de counter. Tot aan de rust werd er niet gescoord.

In de tweede helft startte Avanti fel en werden er ook mogelijkheden gecreëerd. Toch was het drs. Vijfje dat met een goal van Sharon Luttmer de score openden: 0-1. Ondanks een aanhoudend veldoverwicht van de dames uit Groningen was het Avanti dat door twee vrije trappen van Kim Poepjes de achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Deze voorsprong werd met veel vechtlust verdedigd, maar helaas wist Jet Nooteboom in de allerlaatste minuut de gelijkmaker voor de bezoeksters te maken. Al met al een zwaarbevochten, maar zeer verdiend gelijkspel voor de dames van Avanti.