Land Transport sluit seizoen af op vijfde plaats

LEEUWARDEN - De driebanders van Land Transport namen het vrijdagavond in De Friesche Club op tegen Brouwer Project Design. De Friezen speelden met 4-4 gelijk tegen het team uit Maarssen.

Land Transport sloot de competitie derhalve af op de vijfde plaats. De Driehoek/Thebo uit Lichtenvoorde pakte de titel in de tweede divisie.

Klaas Kuindersma stond na negen beurten al met 6-14 achter tegen Henk Holtrop die door een gelukkige serie van zeven afstand nam. Na dertig omlopen had Henk nog steeds de leiding met 19-23. Toen scoorde Henk series van drie en vier, waar Klaas maar vijf caramboles tegenoverstelde: 24-30.

Kopman Albert Kooistra speelde een prima partij tegen Ben Brouwer en nam met 19-11 een mooie voorsprong. Die werd door Ben teniet gedaan door een knappe serie van acht: 19-19. Bij 31-30 in het voordeel van Albert leek nog alles mogelijk. Hij maakte toen een serie van vier en Ben had geen passend antwoord. Met 35-30 was het de kortste partij van de avond (29 beurten).

Jildo Keur had een bliksemstart tegen André van Straaten, maakte in twee beurten series van vier en zes, en stond ver voor: 19-10. Toen haperde de machine en kwam André terug tot 23-20. Verder liet Jildo hem niet komen en met wat kleine series van twee lukte het hem om de partij binnen te slepen: 30-24.

Gert-Jan van der Veen had een knappe tegenstander in Marnix de Kruijff die na elf beurten met 10-17 de leiding nam. Toen maakte Gert-Jan een serie van vijf en na vijftien omlopen was het 17-18. Na 22 beurten was het 22-22. Marnix bleef goed scoren en via twee series van drie en ook nog eentje van vier wist hij Gert-Jan te verslaan: 35-27.