Land Transport verspeelt in eigen huis peperdure punten

LEEUWARDEN - De driebanders van Land Transport hebben in De Friesche Club een kansloze nederlaag moeten slikken. Het op de tweede plaats staande De Driehoek/Thebo uit Lichtenvoorde bleek afgelopen woensdag met 2-6 te sterk.

Land Transport zakt derhalve steeds verder af op de ranglijst. Vorige week werd bij laagvlieger Hilversum slechts gelijk gespeeld.

Albert Kooistra kwam tot twee keer terug in zijn partij tegen Theo Peters. Na een 9-20 achterstand werd het 19-20 en nadat Theo wederom een voorsprong nam (19-27) was Albert zomaar weer terug (27-27). Toen scoorde Theo in de laatste vier beurten acht caramboles en daar had Albert niet van terug (28-35).
Jildo Keur kwam tegen Henk van Mourik niet in zijn spel en zag zijn tegenstander steeds verder uitlopen. Na elf beurten was de stand 2-11 en na 25 omlopen was er nog steeds een groot verschil (11-22). Jildo kreeg nog steeds kansen, maar het was Henk die in de 46ste beurt de partij uitmaakte (22-30).
Ook Klaas Kuindersma kwam er tegen de Duitser André Tebet niet aan te pas en speelde zijn slechtste partij van het seizoen. Via 5-17 in achttien beurten werd het 15-30 in 43 beurten.
Gert-Jan van der Veen redde tegen Hans Vriendts de eer door met 35-30 te winnen. Na een gelijkopgaande wedstrijd had hij een prima slot en maakte in de laatste dertien beurten vijftien caramboles en dat was te veel voor Hans.