Asieldier van de week bij De Wissel | Bentley

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Bentley, een gecastreerde Staffordshire reu van bijna zeven jaar jong.

Hij is een forse hond met een klein hartje. De eigenaar kon wegens gezondheidsklachten niet langer voor hem zorgen. Bentley is een allemansvriend, mensen zijn altijd welkom. Die liefde trekt hij meteen door naar kinderen, die vindt hij namelijk net zo leuk. Maar omdat hij wel sterk en lomp is, is hij echter voor kleine kindjes niet zo handig. Momenteel is hij wel nog 'iets' te zwaar, er zouden heus een paar pondjes af mogen bij hem. Binnen is hij een relaxte en brave hond, buiten reageert hij wat alerter en blijkt hij wat meer energie te hebben dan binnen. Hij is behoorlijk sterk en kan dat ook wel inzetten als hij ergens heen wil. We zoeken dus iemand die hem wel goed kan houden en/of verder wil trainen met hem op netjes aan de lijn lopen. Vooral wanneer hij een herder ziet kan hij nog wel even reageren. Hij is door zijn eigenaar nooit los bij andere honden gelaten, het is wat onduidelijk of dat goed zal gaan. Bentley is verder netjes opgevoed en kan goed los in de woonkamer de 
nacht doorbrengen. Ook kan hij een paar uurtjes alleen thuis blijven en goed mee in de auto. Hij is braaf met katten in huis, maar gaat er buiten wel achteraan (ook een reden om hem netjes aan de riem te houden). We zoeken voor Bentley een baasje die houdt van een gezellige allemansvriend, geen kleine kindjes thuis heeft en verder wil oefenen met de commando’s, zoals netjes aan de riem lopen. Iemand die veel tijd voor hem heeft en lekker met hem bezig wil zijn. Dan is Bentley ook op zijn gelukkigst.

Mocht u interesse hebben in Bentley of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.