Jaarlijkse Sinterklaasintocht in Leeuwarden

Leeuwarden - De Sinterklaasintocht in Leeuwarden staat dit jaar gepland op zaterdag 17 november. Om 12.00 uur komt de Sint met zijn Pieten aan in de Prinsentuin en zal verder een route door de stad volgen die eindigt op het Hofplein.

,,Met zo’n driehonderd vrijwilligers hebben we weer een spectaculaire intocht voorbereid, die begint met een stoet van verschillende boten en vervolgd wordt met een route door de stad. Ook dit jaar pakken we dus helemaal uit om Sinterklaas een feestelijk welkom te geven in het mooie Leeuwarden", zo laat de enthousiaste Stichting Sinterklaas Leeuwarden weten.

Vol verwachting kloppen onze harten voor het moment dat de Sint voet zet in de Prinsentuin. Vanaf 11.15 uur staat Blije Bart op zijn podium weer klaar met allerlei liedjes die meegezongen kunnen worden. Zo haalt hij met alle mensen de boten, waarop Sinterklaas en de Pieten varen, gezellig om 12.00 uur binnen. Wanneer Sinterklaas na een lange reis vanuit Spanje eindelijk aangekomen is, zal hij eerst Blije Bart en de kinderen in de Prinsentuin begroeten. Rond 12.45 vervolgt Sinterklaas de route door de stad (afbeelding) en komt hij om 14.30 uur aan op het Hofplein. Ook hier staat Blije Bart de Sint op te wachten met muziek en gezelligheid voor een feestelijke afsluiting.

Glutenvrije pepernoten
Ook dit jaar neemt onze Sint glutenvrije pepernoten mee vanuit Spanje. De Glutenvrije Pieten zijn te herkennen aan de blauwe zak met logo van glutenvrije pepernoten erop. ,,De kinderen kunnen gemakkelijk herkend worden door een speciale sinterklaasmijter of pietenmuts op te zetten die te downloaden zijn op onze website. Kan je helaas niet aanwezig zijn? Blijf dan gemakkelijk op de hoogte via live streams die via de Facebook- en Instagrampagina van Sinterklaas Leeuwarden uitgezonden zullen worden door onze twee Razende Reporters! We zijn te vinden via @Sinterklaasleeuwarden. Wil je er juist wat meer bij betrokken zijn? Deel dan tijdens de intocht jouw leukste foto’s met de hashtag #sint058 en wie weet zie je je foto’s terug op onze pagina’s!", zo besluit Stichting Sinterklaas Leeuwarden.

Kijk voor meer informatie op de website: www.sinterklaasleeuwarden.nl