Vrouw zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding en ander kort politienieuws

Leeuwarden - Een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden heeft een proces-verbaal gekregen omdat ze een lichte aanrijding veroorzaakte op de Brédyk in Goutum. Ze bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Uit een tuin in de Kwekerijstraat in Leeuwarden is zaterdagochtend tussen 09.30 en 12.30 een bromfiets gestolen. Het is een zwarte Znen met kenteken F507BJ. De politie vraagt mensen die het voertuig zien rijden 112 te bellen, en mensen die informatie over de diefstal hebben contact op te nemen via 0900-8844.

Bonken op de muur

Zaterdagmiddag is de politie uitgerukt voor een melding van geluidsoverlast op de Meekeshôf in Wytgaard. Eenmaal aangekomen constanteerde de politie het bonken op de muur. De 52-jarige veroorzaakster kreeg een proces-verbaal.

In een woning aan de Gratingastins is zaterdag tussen 17:00 en 20:50 ingebroken. Bij de inbraak zijn onder andere sieraden en een laptop gestolen.

Een 21-jarige Leeuwarder is zaterdagavond aangehouden voor diefstal van een blik bier. Omdat hij recidivist is, is hij aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Fietsverlichting

Op zaterdagavond heeft de politie onder andere in de omgeving van Hollanerdijk gecontroleerd op fietsverlichten. Er werden tien bekeuringen uitgeschreven. De politie waarschuwt de komende tijd te blijven controleren op fietsverlichting.