Speciaalzaak op de Voorstreek gaat verloren

Leeuwarden - Boonstra Elektronika is al ruim 25 jaar op de Voorstreek 19 in Leeuwarden gevestigd. Eigenaar Harry Boonstra heeft dan ook met pijn in zijn hart moeten beslissen zijn winkel definitief te gaan sluiten.

,,Het is allemaal begonnen in 1993 met de overname van Bouwman Elektronica, ook bekend onder de naam 'Het elektronica Huis'. Eigenlijk gaat de historie daarvan zelfs terug naar de jaren zeventig en ook toen al was deze zaak gevestigd op de Voorstreek", aldus Boonstra. Hij vervolgt: ,,De winkel is na 1993 doorgegroeid naar een bloeiende elektronicazaak welke voor zowel de consument als bedrijven, scholen en industrie een meer dan betrouwbare partner bleek te zijn. De persoonlijke aandacht en adviezen wierpen zijn vruchten af. De opkomst van het internet heeft een grote stempel gedrukt op de detailhandel zoals we die kennen. Door teruglopende verkopen heb ik helaas moeten besluiten om er toch eerder mee te stoppen dan de bedoeling was. Ik heb het werken in de winkel altijd met heel veel plezier gedaan en genoot met name van de fijne klantcontacten maar helaas komt aan alles een keer een eind."

Uitverkoop en afscheid
,,Ik ga tot en met zaterdag 22 december volledig uitverkopen. Wie mijn winkel kent, weet dat er een enorme voorraad staat. En die gaat nu de deur uit met flinke kortingen. Ik hoop dan ook nog heel veel klanten in de winkel te begroeten tot die laatste zaterdag. Ik wil zoveel mogelijk mensen graag persoonlijk bedanken dat ze jarenlang klant bij mij wilden zijn."