NIVO groep wint eerste editie Duurzame Innovatie Challenge

Regio - De Commissaris van de Koning, de heer Arno Brok, heeft de NIVO groep dinsdag 13 november uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie van de Duurzame Innovatie Challenge met het door NIVO ingebrachte idee om de schoonmaakbranche te vernieuwen.

Met de ontwikkeling van de app 'NIVOP' worden vraag en aanbod in de schoonmaakbranche bij elkaar gebracht. Dit zorgt voor flexibiliteit bij zowel de werknemers als de werkgever en leidt daarmee tot duurzamere inzetbaarheid van hun medewerkers. Dit is echt een vernieuwing in de doorgaans traditionele schoonmaakbranche. ,,De mens zelf is de drijfveer voor ons achter sociaal duurzaam innoveren. Daar kun je pas wat van leren", aldus winnaar Mark Bunt.

In totaal brainstormden driehonderd deelnemers over de volgende innovatie van zestien Friese bedrijven en organisaties tijdens de eerste editie van de Duurzame Innovatie Challenge Fryslân 2018. Aan de finale gingen drie bootcampdagen vooraf met de thema’s ‘Circulariteit en Energie’, ‘Sociale Innovatie’ en ‘Duurzame Organisaties’. Uit de zestien challengewinnaars werden drie finalisten gekozen die tijdens de finale hun idee pitchten voor de jury met Commissaris van de Koning de heer Brok, wethouder Friso Douwstra en onderneemster Anne-Wil Lucas.

Naast de NIVO groep stonden DMT Environmental Technologies uit Joure en Caparis uit Drachten met hun teams in de finale. Caparis won de tweede prijs met het idee ‘dochgrien’ de interactieve game die het personeel van Caparis bewust maakt van duurzaamheid. DMT ging met de derde prijs naar huis met hun bedachte keurmerk ‘Biofuel’ om de mobiliteitssector te verduurzamen.

,,De Duurzame Innovatie Challenge Fryslân 2018 was een mooie manier om bedrijven en talenten bijeen te brengen. Het leverde bedrijven praktische oplossingen op en deelnemers nuttige ervaringen. Een mooie en bruikbare manier om aan innovatie te doen", volgens de heer Brok. De organisatie gaat samen met de bedrijven en deelnemers nu verder werken aan het uitvoeren en implementeren van de innovatieve ideeën. Het event heeft nu al geleid tot nieuwe werkgelegenheid. Bij de uitvoering van de innovaties wordt een grotere groei van de werkgelegenheid binnen de energie- en duurzaamheidssector in Friesland verwacht. Daarom is besloten om het evenement terug te laten keren. Dit met als doel om blijvende aandacht voor duurzaamheid, innovatie en werkgelegenheid te vragen.

Dit event werd mede mogelijk gemaakt door de Energiecampus Leeuwarden, FB Oranjewoud, Provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden en de Rabobank. Meer informatie is te vinden op de website www.duurzame-innovatie-challenge.frl.