Massale opkomst bij afscheid van Menno 'Patat' Jansma

Leeuwarden - Vele honderden belangstellenden namen vrijdagavond 16 november afscheid van de onlangs zo plotseling overleden snackbarhouder 'Menno Patat'.

De deuren van Menno's Snackbar De Tille zouden aanvankelijk tussen 19.00 en 21.00 uur voor de allerlaatste keer worden geopend, maar vanwege de kou en met name de grote opkomst was een ieder reeds ruim voor zevenen welkom om naar binnen te gaan.

Belangstellenden stonden zeer gemoedelijk in groten getale bij de patatzaak in de rij. Het eerbetoon aan 'Menno Patat', de in Leeuwarden en wijde omgeving zo geliefde snackbarhouder die slechts 59 jaar mocht worden, was buitengewoon indrukwekkend. Bij de kist van Menno werden vanzelfsprekend de nodige tranen gelaten, ook namen velen van de gelegenheid gebruik om nog een keer wat te zeggen tegen hun grote vriend. Bij de patatzaak waren reeds maandag bloemen neergelegd; uiteindelijk groeide dit alles aan tot een imponerende bloemenzee. De kaarsjes in en rondom de zaak maakten de avondse aanblik letterlijk en figuurlijk hartverwarmend. Het was een samenzijn om nooit te vergeten. 

(in overleg met de betrokkenen is besloten om alleen de bij dit artikel geplaatste beelden te tonen)