Land Transport terug aan kop in tweede divisie Nationale Competitie Driebanden Groot

Leeuwarden - Land Transport neemt de leiding sinds vrijdagavond weer (gedeeld) over in de competitie. Tegen de Veemarkt uit Doetinchem werd thuis met 8-0 gewonnen, terwijl twee concurrenten verloren. De Driehoek/Thebo nestelt zich eveneens op de eerste plaats. Drie teams volgen op één punt.

Klaas Kuindersma ondervond weinig tegenstand van Dieter Heinisch en stond na zestien beurten al met 13-3 voor. Na 27 beurten was het 24-5 waarna Klaas de partij uitmaakte (30-15).

Albert Kooistra had tegen Jorg Ortmann een bliksemstart en scoorde in slechts vijf beurten, waaronder een serie van negen, liefst negentien caramboles en daar had Jorg niet van terug (20-5). Albert bleef goed spelen en maakte in 29 beurten (de kortste partij van de avond, met een gemiddelde van 1,207) de partij uit.

Ook Jildo Keur had een fantastische start en maakte via vier series van drie tegen Michel van Bommel meteen het verschil (in zeven beurten  spurtte Jildo naar 15-2). Hij bleef goed caramboleren en maakte de partij in slechts 31 beurten uit (30-19).

Gert-Jan van der Veen had eveneens niets te duchten van tegenstander Jurgen Hornschemeijer. Na dertien beurten stond hij al met 16-7 (mede dankzij een mooie serie van acht) en toen ook Jurgen vele poedels maakte was het na 25 beurten al 28-8. De laatste puntjes duurden nog even, maar ook deze partij was in de pocket (35-12).

Toernooi
Over twee weken is er in De Friesche Club weer een ranking toernooi in het kader van de Geert Popma Friesland Cup: speeldagen 30 november,1 en 2 december.