Cometas duidelijk de sterkste in handbaltopper

LEEUWARDEN - De heren handballers van Cometas namen het zaterdagavond in het Kalverdijkje op tegen Huissen. De Leeuwarders (nu derde) boekten een 30-23 zege op de bezoekers (nu tweede), die daarmee hun koppositie in de hoofdklasse kwijtraakten aan UDI 1896.

De vorige wedstrijd in Huissen ging nog met 28-26 verloren. In een knotsgekke wedstrijd, op het scherpst van de snede, werd H.V.Cometas destijds op zijn zachtst gezegd 'niet bepaald geholpen' door de arbitrage. Met dit in het achterhoofd zinden de Leeuwarders uiteraard op wraak en die, zo zou blijken, was uitermate zoet.

De wedstrijd begon meteen fanatiek van beide kanten en er werd in hoog tempo gespeeld met veel variatie in het aanvalsspel. Lange tijd bleef H.V.Cometas aan de goede kant van de score. Halverwege de eerste helft wist Huissen echter toch langszij te komen. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen en ging het uitermate gelijk op tot aan de rust. Bij het ingaan van de pauze gingen de bezoekers nipt aan de leiding (13-14).

H.V.Cometas schoot de tweede helft razendsnel uit de startblokken en ging erop en erover. Uiteindelijk werd de topper, mede doordat vanuit eigenlijk alle posities werd gescoord, vrij ruim in het voordeel van de Leeuwarders beslist: 30-23