Ritmische gymnastes OBQ-DFS actief in Twello en Polen

Twello - Het Wintertoernooi van SV Twello vond afgelopen zaterdag in sporthal Zuiderlaan plaats, terwijl in Sportcomplex Rokita in Brzeg-Dolny (Polen) een groot internationaal toernooi werd gehouden. Bij beide evenementen was OBQ-DFS vertegenwoordigd.

Wintertoernooi SV Twello

OBQ-DFS kwam met negen ritmische gymnastes (achtmaal individueel) en één groep in actie. Bij deze eerste wedstrijd van het seizoen was het toch weer even wennen voor de meesten, maar de resultaten mochten er zijn.

Bij de benjamins won Sanderijn Klijnsma het goud voor clubgenote Elin Stam. Bij de prejunioren met hoepel behaalde Martha Prins een mooie tweede prijs, Yalena Klijnsma en Veerle Tuinema werden vierde en vijfde. Bij de senioren eerste divisie ging de strijd tussen Sandra Pavlovic van de organiserende vereniging en Lisa van Dongen van OBQ-DFS. Sandra won het goud en het zilver was voor Lisa van Dongen met hoepel en knots, de nummer drie eindigde op ruime afstand van de twee. Bij de senioren tweede divisie won Nadine Hoitinga met hoepel en bal de derde prijs en Emma Andersson werd vierde. De benjaminsgroep van OBQ-DFS met Sanderijn Klijnsma, Elin Stam en Irene de Haan behaalde de tweede prijs.

Polen

In Sportcomplex Rokita in Brzeg-Dolny werd een groot internationaal toernooi gehouden waar drie ritmische gymnastes van OBQ-DFS in actie kwamen.

De juniores Sara Zarza en Nijah de Boer eindigden als veertiende en zestiende met bal, knots en lint. Seniore Jente Bouma behaalde een zesde plaats.