Enerverende bedankavond voor vrijwilligers TOF Vakanties

Leeuwarden - De bedankavond voor de vrijwilligers van TOF Vakanties, de stichting die al 56 jaar vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking, vond afgelopen vrijdag plaats.

Om deze vakanties mogelijk te maken doet TOF ieder jaar een beroep op 225 vrijwilligers. Het zijn vrijwilligers die zich maatschappelijk betrokken voelen of ervaring op willen doen voor hun opleiding. Op deze manier kunnen studenten studiepunten behalen. TOF organiseert speciaal voor hen ieder jaar de bedankavond. Deze avond vindt traditioneel plaats in Zalen Schaaf waar Carel Nout en zijn medewerkers TOF ondersteunt in de organisatie (daarom 'Schaaf mut blieve'). Dit jaar was er gekozen voor het thema 'vervroegd Kerstfeest' met bijzondere artiesten.

Bij binnenkomst werden de vrijwilligers ontvangen door studenten van het Friesland College. Samen met twee docenten boden zij de gehele avond ondersteuning bij de uitvoering van de avond. Bij de ingang stond ook de Bokito brassband die er - belangeloos - voor zorgden dat iedereen in opperbeste stemming de zaal betrad. Na de opening werden de jubilarissen naar voren geroepen en bedankt voor hun inzet. Speciale aandacht was er voor vrijwilligster Marije Postma, die het afgelopen jaar voor het dertigste jaar (!) mee was geweest. Vervolgens konden de vrijwilligers zich te goed doen aan een heerlijk buffet.

Na het buffet was het tijd voor een optreden van Ritsko van Vliet, goochelaar en entertainer. Ritsko (ook hij zette zich belangeloos in) wist de aanwezigen geweldig te vermaken. Op indrukwekkende wijze wist hij met zijn acts over te brengen hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor stichtingen zoals TOF. Daarna was het tijd voor een serieuze zaak en wie anders dan Sinterklaas meldde zich - onverwachts - op het toneel. De sint was zeer chagrijnig en beklaagde zich over wat zich deze avond afspeelde in Schaaf. Hij voelde zich gepasseerd nu het kerstfeest eerder werd gevierd dan het feest van Sinterklaas. Snel werd hij gerust gesteld en kon hij zich erin vinden dat het in het teken stond voor de promotie van de Santa Run 2018. De Sint had voor iedereen warme sjaal met het toffe perenlogo mee genomen, mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. De Sint verdween opgewekt en de vrijwilligers kregen de gelegenheid zich aan te melden voor de Santa run/walk.

Doe ook mee en steun TOF Vakanties als goede doel.
Op 22 december vindt de Santa Run/walk 2018 plaats in de Leeuwarder binnenstad. De bedoeling is dat dan zoveel mogelijk kerstmannen en -vrouwen het parcour van 2.5 km 'runnen' of 'walken'. Na afloop is er feest in de Harmonie met Danny Panadero en Anne Hazes. De loop wordt georganiseerd door de rotaryclub Leeuwarden. Sluit het jaar goed af en ga naar www.leeuwarder.rotarysantarun.nl. (binnenkort meer nieuws in deze krant). Wilt u zich op geven als vrijwilliger, stuur dan een berichtje naar janmeindert@tof.nl of ga voor meer informatie naar de website www.tof.nl.