Tien jaar Algemene Opvang Zienn in hartje Leeuwarden

Leeuwarden - De Algemene Opvang van Zienn zit inmiddels alweer tien jaar aan de Nieuweweg in hartje Leeuwarden. Dat jubileum wordt op 28 november gevierd met bewoners, medewerkers, workshops en verhalen.

In de Algemene Opvang wonen dakloze mensen; zij krijgen er begeleiding richting (weer) zelfstandig wonen. De voorziening heeft plek voor veertig mensen.

Workshops en verhalen
Het tienjarig jubileum wordt gevierd met een bijeenkomst voor de bewoners, de medewerkers en ketenpartners op 28 november, met onder meer een aantal workshops. Zo vertellen begeleiders en bewoners over begeleidingsmethodiek CTI/Krachtwerk en motiverende gespreksvoering en delen bewoners levensverhalen. Bewoners zijn nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van de jubileumviering. Vanzelfsprekend is er een rondleiding met informatie over de geschiedenis en het verhaal van het monumentale pand aan de Nieuweweg. Ook vertelt men over de samenwerking met de Nachtopvang.

Negen tot twaalf maanden
De Algemene Opvang is er voor dakloze mensen en heeft ook plek voor ex-gedetineerden die (nog) geen huis of thuis hebben. De veertig bewoners hebben ieder een eigen zit-/slaapkamer met keukenblok en sanitair en wonen dus zo zelfstandig mogelijk. Met begeleiding zoeken ze uit wat de best passende volgende woonplek is. Iedereen woont ongeveer negen tot twaalf maanden in de Algemene Opvang.

Van bankgebouw tot opvanglocatie
Tot tien jaar terug was de Algemene Opvang van Zienn gehuisvest in gebouw De Terp (Goudenregenstraat Leeuwarden, nu studentenhuisvesting). Het pand aan de Nieuweweg was sinds 1919 een bankgebouw, sinds 1996 een sportlocatie en alweer tien jaar een opvanglocatie. Zienn nam de voorziening op 1 december 2008 officieel in gebruik.

Kijk voor meer informatie op  www.zienn.nl