Openbare avond over schulden, problemen en mogelijke oplossingen

Leeuwarden - De Vereniging PEL (Platform Een- en tweepersoonshuishoudens Leeuwarden) houdt op donderdag 29 november een openbare avond over schulden, problemen en mogelijke oplossingen in de Parkkerk. Tevens presenteert men een eigen plan: De Reddingsboei.

De zaal in de Parkkerk (Jan van Scorelstraat 76 in Huizum-West) gaat om 19.00 uur open. De openbare avond begint vervolgens om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Toegang gratis. Na afloop is er gelegenheid om nog een uurtje na te praten bij een hapje en een frisdrankje.

Twee gastsprekers houden een verhaal: 
Dr. Martijn Keizer van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), hij is docent aan de RUG en onderzoeker consumentengedrag, publiceerde onder andere het onderzoek: 'Lagere leesvaardigheid onder mensen met financiële problemen'.

Advocaat Ad Speksnijder te Akkrum, jarenlang hoofd van het bureau voor Rechtshulp te Leeuwarden en gespecialiseerd in strafrecht, arbeidsrecht en sociale zekerheid, heeft een uitgesproken mening over met name de overheid als grote veroorzaker van schuldproblematiek.

Na de pauze volgt een presentatie van het plan 'De Reddingsboei' om mensen met (nog) kleine schulden te behoeden voor het ontstaan van grote schulden. Want wie in het water valt hoeft nog niet te verdrinken!

Tevens doen twee ervaringsdeskundigen een verhaal over hun wederwaardigheden.

Bij alle programma onderdelen is er gelegenheid voor de aanwezigen in de zaal om te reageren.