SC Cambuur verspeelt dankzij stommiteit twee punten in Den Bosch

's-Hertogenbosch - SC Cambuur heeft op bezoek bij FC Den Bosch voor de zesde achtereenvolgende keer van dit seizoen punten verspeeld op vreemde bodem. De geel-blauwen kwamen vrijdagavond op schlemielige wijze niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Blue White Dragons.

Ondanks het puntenverlies handhaven de Leeuwarders zich op de negende plaats.

Wedstrijdverloop

Cambuur startte voortvarend en had reeds in de derde minuut de score kunnen openen toen Matthew Steenvoorden Kevin van Kippersluis in een kansrijke positie bracht. Van Kippersluis schoot de bal recht op keeper Wouter van der Steen af die derhalve zijn doel schoonhield. In de achttiende minuut leek Issa Kallon oog in oog met Van der Steen de trekker over te gaan halen. De aanvaller nam echter veel teveel tijd waardoor een verdediger in kon grijpen. Op het halfuur dook Kallon wederom op in de vijandelijke '16' om nu naast te schieten. In de 36ste minuut namen de Boscchenaren het doel van Cambuur voor het eerst serieus onder vuur; Xavier Mous redde fraai op een vlammend schot van Sam Kersten. Enkele minuten later zat Mous er wederom goed bij toen Stefano Beltrame uit de draai gevaar stichtte. Op slag van rust was het weer Kallon die naliet de bal tegen de touwen te jagen; ook bij dit moment duurde alles weer te lang. 

Het duel werd hervat zonder wijzigingen.

In de 49ste minuut kwamen de Leeuwarders op voorsprong. Van der Steen liet de bal zomaar los in de doelmond en Nigel Robertha strafte dit - nadat de bal tegen de paal ketste - middels een hakje af: 0-1. In de 55ste minuut had de marge door toedoen van eerst Robertha (fraaie actie) en vervolgens Van Kippersluis (pegel vanuit tweede lijn) zelfs op twee kunnen staan. In de 72ste minuut testte Beltrame andermaal doelman Mous, die zijn doel ook nu schoonhield. In de tachtigste minuut verspeelde Sai van Wermeskerken met een oliedom hakje de bal; Robbert Schilder trok voorts op randje '16' aan de noodrem en kreeg geel. Uit de vrije trap trof Danny Verbeek doel: 1-1. Een volledig onnodige gelijkmaker en daarmee verspeelden de geel-blauwen zeer schlemielig twee punten omdat aan de stand niets meer zou veranderen. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon ('90 Schindler), Schils, Maulun ('90 Conraad), Mathieu, Van Kippersluis, Robertha

Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Robertha ('49), 1-1 Verbeek ('80)

Scheidsrechter Bax gaf geel aan Steenvoorden, Schilder (SC Cambuur). 

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut