Land Transport behoudt leiding in eerste divisie

Leusden - De driebanders van Land Transport hebben vrijdagavond in Leusden een 2-6 overwinning geboekt en handhaven zich derhalve aan kop van de competitie.

Klaas Kuindersma had tegen Ap van 't Hof na drie beurten een 6-6 tussenstand en nam na dertig beurten met 8-15 de leiding. Ap kwam goed terug tot 14-15, maar vervolgens voelde Klaas de tafel wat beter aan en won nog vrij ruim (16-30).

Op de andere tafel speelde Albert Kooistra tegen de in vorm stekende Wim van den Berg. Die had na dertien beurten al een 19-7 voorsprong. Toen scoorde Albert in slechts zes beurten vijftien caramboles en was hij bij (22-22). Wim antwoordde direct met drie, een en drie.  En drie beurten later besliste hij de wedstrijd in slechts 27 beurten na een mooie serie van zes. Albert kwam nog tot 28 punten met een gemiddelde van 1.037 waar Wim 1.296 scoorde.

Met een hoger gemiddelde speelde Jildo Keur.Tegen Peter Schaper speelde hij op de hem bekende Bierling de Schepper tafels een puike partij. Na zeven beurten stond het al 4-16 voor Jildo en hij bleef maar goed caramboleren. Jammer was het dat hij in de vijftiende beurt niet drie maar vier caramboles kon maken, anders was er een gemiddelde van 2.000 in de boeken gegaan. Nu maakte hij de partij uit in achttien beurten (10-30): nog altijd met een prima gemiddelde (1.666).

Gert-Jan van der Veen kon daarna voor de winst zorgen voor Land Transport. Tegen Leo Portengen ging hij na 27 beurten met 6-19 aan de leiding. Regelmatig scorend in de tweede helft van de partij bleef hij Leo, die toen ook wat beter speelde, nog ruim voor (26-35) en besliste de wedstrijd met 2-6 voor Land Transport.