Fouilleringsactie op Ruiterskwartier in Leeuwarden: 7 messen ingenomen

Leeuwarden - Bij een preventieve fouilleringsactie op het Ruiterskwartier in Leeuwarden heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 7 messen ingenomen. Er zijn 256 personen en 64 voertuigen gecontroleerd. De straat met veel horecagelegenheden is een zogenoemd 'veiligheidsrisicogebied'.

Naast de fouilleringsactie hebben in dezelfde nacht op het Ruiterskwartier meerdere stappers proces-verbaal gekregen en zijn er aanhoudingen verricht.

ID-fraude

Om 00.53 uur probeerde een 17-jarige inwoonster van de gemeente Waadhoeke op de ID-kaart van een vriendin een café binnen te gaan. De portier droeg haar over aan de politie. De 17-jarige kreeg proces-verbaal voor ID-fraude.

Mishandeling

Na een mishandeling om 02.16 uur in een horecazaak volgde de aanhouding van een 34-jarige Leeuwarder. Tegen hem is aangifte gedaan. Verder geldt voor hem een gebiedsverbod van een jaar.

Gebiedsverbod

Even verderop op de Nieuwestad hield de politie om 03.15 uur een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden aan. Zij overtrad het gebiedsverbod wat haar was opgelegd door de gemeente. De 17-jarige is ingesloten en onderzoek volgt.