Succes voor Pencak Silat Leeuwarden op NK Jeugd-Junioren

Almere - De Nederlandse Pencak Silat Federatie organiseerde zaterdag 24 november het NK voor Jeugd en Junioren. Het wedstrijdteam van Pencak Silat Leeuwarden was met drie vechters vertegenwoordigd.

Bij de jeugd deed Stefan Jager een gooi naar de Nederlandse titel. In de kwartfinale trof hij een sterke opponent uit Heerhugowaard. Stefan had eerder dit jaar al een keer verloren van deze tegenstander. Maar dit keer waren de rollen omgedraaid en wist Stefan zich staande te houden en de overwinning binnen te slepen. De halve finale ging iets makkelijker. Vanwege een groot niveau verschil werd de wedstrijd onderbroken en ging ook deze winst naar Stefan. De finale was even andere koek. Met een waar spektakelstuk als afsluiting van het NK moest Stefan helaas genoegen nemen met een tweede plaats en de titel aan zijn tegenstander uit Den Haag laten.

Stefan van der Bosch moest dit keer aantreden bij de junioren. Hij was best wel zenuwachtig omdat hij naast de overstap van de jeugd naar de junioren ook nog eens in een zwaardere gewichtsklasse uit moest komen. Dit omdat er in zijn eigen gewichtsklassen geen tegenstanders waren. In de halve finale moest hij het opnemen tegen een grotere en zwaardere tegenstander uit Hilversum. Helaas bleek het fysieke verschil te groot en moest Stefan de winst aan de tegenstander laten. Het hoogst haalbare was vervolgens nog een derde plaats. Hiervoor moest hij het opnemen tegen een sterke tegenstander uit Hoofddorp. Stefan haalde alles uit de kast en vocht voor wat wij waard was. Maar ook in deze partij was het fysieke verschil te groot. Ondanks de twee verliespartijen kan Stefan heel trots zijn op wat hij op het NK heeft laten zien.

Voor Sarena van Houten werd het haar eerste toernooi en ze mocht meteen meestrijden om de Nederlandse titel. Ze treed in de voetsporen van haar vader, Bauke van Houten, en wil net als hem vele successen gaan behalen. In een gemengde poule mocht ze het in de halve finale opnemen tegen een tegenstander uit Groningen. Beide meiden waren zeer aan elkaar gewaagd. In een felle strijd liet Sarena zien dat ze niet met zich laat sollen, en haalde eerste winstpartij binnen. In de finale stond een veel ervarener vechtster uit Hoofddorp te wachten. Het niveauverschil was duidelijk terug te zien in de partij. Ondanks een opgelopen voetblessure, halverwege de partij, wist Sarena zich toch staande te houden en kon met opgeheven hoofd tevreden zijn met een verdiende tweede plaats.