GVL pakt dertien prijzen in Dokkum

Leeuwarden - Drie teams van Gymnastiekverenging Leeuwarden (GVL) kwamen afgelopen zondag in actie op het FK groepsspringen ABC in Dokkum.

Twee teams sprongen in de C lijn en het Senioren team sprong mee in de hoogste categorie van Nederland: de A lijn.

In de ochtend kwam het jeugd C team, met daarin Myrdin Oudhuijse, Elma Faber, Sterre Verhulst, Isabella Oord, Roos Fabber, Anne Rijpma, Iris de Beurs en Mirhte Haarsma in actie. Deze meisjes wonnen maar liefst op elk onderdeel een prijs. Goud op trampoline pegasus en op plankoline kast. Zilver op tumbling en brons op trampoline. Op elk onderdeel een prijs winnen is een knappe prestatie, er deden namelijk gemiddeld twaalf teams mee. 

In de middag sprongen de junioren C en de Senioren B/A met Nente Framcke, Noa Vet, Sanne Tamminga, Anouk Lucassen, Manon Boomsma, Amber Faber, Thyrza Akkerman en Laura de Boer. Het junioren team springt dit seizoen voor het eerst in deze categorie, er is hard getraind, het harde trainen kwam tijdens de wedstrijd goed naar voren. De junioren wonnen goud op airtrack en op plank pegasus. Zilver op tafel en brons op trampoline. 

Het senioren team met Irene van der Hoek, Denice van der Wal, Nicole Slotegraaf, Janneke Boomsma, Maxime Keijzer, Isatu Barrie, Nina Vermeeren, Jessica Kruidhof, Yvonnen van der Veen, Femke Bouma en Reina Rijpma was sterk, erg sterk. Ze wonnen maar liefst drie keer goud. Ze waren de beste op tafel, plank pegasus, trampoline pegasus en op airtrack . Op airtrack scoorden ze een enorm hoge en unieke score met een puntentotaal boven de 25! Tot slot wonnen ze zilver op trampoline.