Humanitas helpt Sinterklaas een handje

Leeuwarden - De vrijwilligers van Humanitas Leeuwarden zijn al vanaf begin november bezig om Sinterklaas een handje te helpen. Zo zijn ze aan de slag met inkopen, inpakken en waar nodig helpen ze met bezorgen.

Liefst 168 aanmeldingen kwamen binnen. Sinterklaas en de vrijwilligers hadden het er druk mee. Maar het is gelukt en deze week gaan de cadeaus naar de gezinnen waar ze zeer welkom zijn.  

Een cadeautje is niet voor iedereen vanzelfsprekend
Jaarlijks steken vrijwilligers van de Humanitas Sinterklaasactie de handen uit de mouwen. Dit doen ze speciaal voor kinderen uit gezinnen met een minimaal inkomen, want daar is een sinterklaascadeau vaak niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen is de Sinterklaasactie bedoeld. Kinderen tot tien jaar kunnen worden aangemeld. De aanmeldingen worden gedaan door onder andere wijkteams, projecten van Humanitas Leeuwarden en particulieren. Dit jaar in samenwerking met Intertoys en Actie Pepernoot. Bij verzorgingstehuis Erasmus mochten ze de ruimte gebruiken om alle cadeaus op te slaan en in te pakken.

Wil jij volgend jaar Sinterklaas ook helpen?
De actie kan nog wel enkele vrijwilligers gebruiken voor volgend jaar. Interesse? Dan kun je contact opnemen via  058 266 6608 (maandag tot en met vrijdag 9.00 – 12.00 uur) of middels een e-mail naar leeuwarden@humanitas.nl.

Meer informatie vind je op www.humanitas.nl/leeuwarden