Alle Sinterklaasevenementen in Leeuwarden op een rijtje

Leeuwarden - Het weekend waarin de meeste kindertjes in Nederland hun pakje krijgen zit er weer aan te komen. En dan is het natuurlijk belangrijk dat Sint en de Pieten goed hun rust pakken tussen het inkopen doen en voordat ze de daken op gaan.

Daarom is het traditie dat Sinterklaas het weekend vóór Pakjesavond een avondje mag blijven logeren in het centrum van Leeuwarden. Zo kan Sinterklaas na het inkopen doen meteen lekker zijn bed inkruipen voor een powernap! 

1 december: Sint instoppen
Dit jaar gaat Sinterklaas een nachtje logeren in Kinderboekenwinkel de Toverlantaarn. De winkel is voor één nachtje de slaapkamer van Sinterklaas, namelijk op zaterdag 1 december. Rond 16.30 uur komen Sinterklaas en de Pieten thuis van het sinterklaasinkopen doen. Komen jullie langs om Sinterklaas slaapliedjes toe te zingen en in te stoppen? Alle kinderen zijn welkom!

2 december: Sint wakker maken
Sinterklaas heeft een lekker nachtje in Kinderboekenwinkel de Toverlantaarn geslapen. Maar ook vandaag moet er weer veel gebeuren: dus hoog tijd dat Sinterklaas wakker wordt. Kom jij hem ook wakker maken? Op 2 december rond 11.15 uur kloppen we met z'n allen aan om te kijken of Sint al wakker is. Er komen ook Pieten om te helpen om Sint wakker te maken.

5 december: Uittocht
We willen er natuurlijk nog lang nog niet aan denken, maar op 5 december is er de gelegenheid om Sinterklaas en zijn Pieten uit te zwaaien en kleurplaten mee te geven voordat zij weer met de boot terug naar Spanje gaan. De uittocht vindt ongeveer van 16.00 tot 17.00 uur plaats op de Schrans in Leeuwarden. Na de uittocht gaan Sint en de Pieten weer richting Spanje, maar wel met een grote omweg. Onderweg verstoppen ze pakjes bij alle lieve kindertjes thuis die ook dit jaar de in- en uittocht weer tot een groot feest hebben weten te maken.