Hoofdtrainer Riemer Kooistra en sc Leovardia uit elkaar

Leeuwarden - De technische commissie van sc Leovardia meldde 30 januari van dit jaar vol trots dat de voetbalclub Riemer Kooistra als trainer van de eerste selectie had gestrikt. Die overeenkomst blijkt - tot grote spijt van beide partijen - aan het eind van dit seizoen te moeten worden beëindigd.

Met de aanstelling van Kooistra met ingang van het seizoen 2018/2019 ging de wens in vervulling om een ervaren trainer aan te stellen die inhoud zou kunnen geven aan de ambities van sc Leovardia. Als voormalig trainer van onder andere SC Veenwouden, Oeverzwaluwen en Blauw Wit ’34 leek Riemer Kooistra een droom-kandidaat en het enthousiasme waarmee zijn komst werd aangekondigd was dan ook verklaarbaar.

Deze week werd – nog geen jaar verder – besloten dat de samenwerking met Kooistra aankomende zomer zal worden beëindigd met als gevolg dat sc Leovardia op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat de samenwerking geen succes werd heeft te maken met de gezondheidsproblemen waarmee Kooistra kampt. Noodgedwongen heeft Kooistra een plaats op de bank bij sc Leovardia - tot op heden - veelvuldig moeten verruilen voor een plaats op de bank in de eigen woning en beide partijen hebben dan ook in onderling overleg besloten om de samenwerking te beëindigen. Tot teleurstelling van zowel sc Leovardia als Riemer Kooistra want beide partijen hadden hier graag anders over bericht.