Leerlingen Willem Alexanderschool maken kennis met handicap en sport

Leeuwarden - Groep 8 van de Willem Alexanderschool uit Leeuwarden deed afgelopen donderdag 29 november mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. De leerlingen konden hiermee ervaren hoe het is om met een handicap te sporten.

Eén van de docenten van Sport Fryslân vertelde in de klas hoe hij in een (sport)rolstoel terechtkwam en wat zijn ambities zijn. Daarna konden de leerlingen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten: zij leerden omgaan met de rolstoel en gingen vervolgens een partijtje rolstoelbasketballen. Een greep uit de reacties na afloop: ,,Super leuk en bijzonder; Gehandicapten kunnen ook sporten; Gehandicapten zijn super mensen; Heel mooi, leerzaam en interessant!"

Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. De coördinatie is afgestemd door en deze clinic wordt gefinancierd Sport Fryslân. Wat is een handicap? Ben je anders met een handicap? Leef je een ander leven? Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de handicap en sport. Door het geven van dit soort clinics krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.