Land Transport moet zich met punt tevreden stellen in Veenendaal

VEENENDAAL - De driebanders van Land Transport speelden maandag een uitduel tegen Struijk Metaalrecycling. De Leeuwarders namen een 0-4 voorsprong, maar moesten genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel.

Na twee weken geleden thuis ongelukkig met 2-6 te hebben verloren van HCR Prinsen, volgde gisteren de wedstrijd uit tegen Struijk Metaalrecycling uit Veenendaal. Land Transport speelt dit jaar roulerend met vijf spelers. Kaderspeler Roij van Raaij is aan het team toegevoegd. Jildo Keur is kopman voor Gert-Jan van der Veen, Albert Kooistra, Roij van Raaij en Klaas Kuindersma.

Land Transport nam een 0-4 voorsprong door winstpartijen van Albert en Klaas. Klaas nam in negen beurten tegen Tinus van Engelen een 3-8 voorsprong, maar stond bij de pauze na 32 beurten met 15-15 gelijk. In een goede tweede helft maakte hij de ontbrekende vijftien caramboles in vijftien omlopen en dus won Klaas toch nog ruim de wedstrijd: 18-30.

Albert Kooistra stond tegen Arie Struijk al na vijf beurten met 9-2 achter, maar scoorde toen mooie series van zeven en vijf en nam de leiding met 13-24. Arie had toen een goede periode en maakte elf punten in vijf beurten.Op het juiste moment kwam er bij Albert weer een mooie serie van zes uit en won ook hij voor Land Transport: 27-35.

Gert-Jan van der Veen speelde tegen John van der Stappen en na een gelijkopgaand eerste gedeelte van de partij (11-11 in elf beurten) demarreerde John en stond met 29-17 voor in slechts 26 beurten. Gert-Jan maakte nog wat serietjes, maar dat was te weinig om John te bedreigen (35-24).

Roij van Raaij kwam in het begin niet door de verdediging van Anton Hendriksen, die bovendien ook nog een prima start had 15-5 na vijftien beurten. Bij 26-21 in het voordeel van Anton leken er nog kansen, maar die waren verkeken toen Roij zijn tegenstander het met een serie van vier uitmaakte (30-23).