Land Transport moet zich met punt tevreden stellen bij koploper

DAARLERVEEN - De driebanders van Land Transport speelden vrijdag een uitduel tegen lijstaanvoerder Carambole. De Leeuwarders hadden - net als eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd - recht op meer, maar moesten in een gelijkspel berusten: 4-4.

Gert-Jan van der Veen slaagde er niet in om tegen Stefan Lenting de acquitstoot te maken waardoor het vijfde en winnende punt werd gemist. Met nog vijf ronden te gaan in de eerste divisie blijft het verschil met de koploper vijf matchpunten.

Klaas Kuindersma stond na een half uur al met lege handen tegen Peter Stakenburg. Na een 8-9 voorsprong voor Klaas, maakte Peter drie, zes, vier en drie caramboles achter elkaar en raasde in slechts 23 beurten over de finish: 30-17.
Beter verging het Jildo Keur tegen Ben Velthuis, die nog wel met 9-3 de leiding nam, maar halverwege de partij steeds verderop raakte. Na dertig omlopen was de stand 20-27 en in een moeilijke eindfase greep Jildo de winst met 27-35.
Invaller Roij van Raaij stond tegen Peter Timmer na vijftien beurten met 13-13 gelijk. Hij liep toen vlot uit naar 16-25 en maakte het even later uit met een serie van vier en bezorgde Land Transport een 2-4 voorsprong.
De wedstrijd tussen de beide kopmannen Gert-Jan van der Veen en Stefan Lenting kende de hele partij een spannend verloop. Via 11-9 voor Stefan stond even later Gert-Jan weer voor met 13-17. Met twee mooi series van vijf en drie leek het de goede kant uit te gaan met Land Transport. Gert-Jan kwam toen met 34-31 voor en slaagde er niet in om vier matchballen te verzilveren en verloor de partij op één carambole: 35-34.