Toezichthouder met vinger in oog gestoken en ander kort politienieuws

Leeuwarden - Een 44-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Heerenveen zijn vrijdagmiddag aangehouden voor het stelen van blikjes mixdrank uit een winkel aan het Hoeksterpad. De blikjes mixdrank hadden een waarde van € 23,17. Via de ZSM-aanpak is besloten de zaak tegen de man te seponeren. De vrouw heeft een dagvaarding gekregen om bij de politierechter te verschijnen op 21 maart 2019.

Inbraak

In een woning aan de Auke Stellingwerfstraat is vrijdagavond tussen 19.30 en 22.15 ingebroken. Hierbij is het raam van de voordeur vernield. Er werd onder andere een computer gestolen.

In een woning aan de Alma Tademastraat wordt diezelfde avond rond 23.00 een inbraak ontdekt. Ook hierbij is de voordeur vernield. De woning is doorzocht.

Opstootje

Een 32-jarige Leeuwarder heeft vrijdagavond op de Wirdumerdijk een toezichthouder mishandeld toen deze een opstootje probeerde te sussen. De toezichthouder werd geslagen en met een vinger in zijn oog gestoken. Met hulp van omstanders werd de verdachte onder controle gebracht. De man is aangehouden en kreeg via de ZSM-aanpak een dagvaardig voor 11 januari 2019. De verdachte is overgedragen aan de AVIM voor onderzoek naar zijn verblijf in Nederland.

Op dezelfde plek trof een straatcoach vrijdagavond een 14-jarige jongen aan. Hij bleek weggelopen te zijn uit een instelling. De politie heeft de jongen overgenomen en zorgt ervoor dat hij teruggaat naar de instelling.