Kort politienieuws

Leeuwarden - In een woning aan de Mr. P.J.Troelstraweg is zaterdagochtend rond 05.15 geprobeerd in te breken. Hierbij is het raam aan de achterzijde van de woning vernield. De dader(s) sloegen op de vlucht toen het alarm in de woning afging.

Aanranding

Een 16-jarig meisje is zaterdagavond op het busstation betast door een 18-jarige jongen. De politie kon de 18-jarige jongen in de buurt aanhouden. Hij bleek flink onder invloed en blied aan het bureau 850 ug/l. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Proces-verbaal

Twee automobilisten botsten zaterdagavond frontaal op elkaar op de Tearnserdyk in Goutum. Een 50-jarige bestuurder uit Goutum en een 40-jarige bestuurder uit Stiens reden tegen elkaar op bij een wegversmalling. De 40-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol, hij blies 475 ug/l. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Een 48-jarige Leeuwarder heeft diezelfde avond een proces-verbaal gekregen toen hij op de Tichelstraat in Leeuwarden werd gecontroleerd. Hij bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.