Handballers Cometas starten 2020 met uitzege

BARGER-COMPASCUUM - De heren van Cometas zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Op bezoek bij concurrent HVC werd afgelopen zondag nipt gewonnen: 26-27.

Op de eerste zondag van 2020 stond er voor de heren van HV Cometas een ontzettend belangrijke wedstrijd op het programma. In een 'vierpuntenwedstrijd' tegen HVC, het enige team wat nog onder Cometas stond, moest gewonnen worden om zicht te houden op de veilige tiende plaats. 

In de ijskoude sporthal begon de wedstrijd stroef. Na acht minuten hadden beide teams pas één keer gescoord. In de minuten die volgden bleven doelpunten schaars, mede door twee goede dekkingen. Cometas liep wel uit naar een 6-11 voorsprong maar gaf deze in de laatste minuten van de eerste helft deels uit handen. Na dertig minuten handbal stond het 9-11. 

In de tweede helft begon HVC sterk en waren ze in staat om het gat volledig te dichten. Vanaf dat moment bleven de twee teams dichtbij elkaar en werd het een heel spannende wedstrijd. Defensief werden beide teams minder en dit leidde tot meer doelpunten. Met name opbouwers Ferry Ferwerda en Frank Ploegsma maakten hier dankbaar gebruik van. In het laatste deel van de wedstrijd nam HVC een risico door bijna elke aanval de keeper eruit te halen en te wisselen voor een extra veldspeler. In de slotfase van de wedstrijd gingen beide teams meer missen en was het de vraag wie er uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Toen HVC bij een 26-27 stand en nog dertig seconden te spelen hun laatste kans miste was het bijna zeker dat Cometas de wedstrijd ging winnen. Door rustig de bal rond te spelen in de laatste dertig seconden werd de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen.