Handballers Cometas onderuit in Ede

EDE - De tweede competitiewedstrijd van HV Cometas H1 stond zaterdag 5 oktober op het programma. Het uitduel tegen Reehorst werd met 28-22 verloren.

Cometas had het in de eerste minuten van de wedstrijd gelijk lastig. Reehorst speelde met een zeer offensieve 4-2 dekking en Cometas wist niet goed hoe het daar doorheen moest komen. Een aantal keer, als de bal op tempo doorgespeeld werd en er druk gelegd werd tussen de twee offensieve uitstapper, ontstond er wel ruimte en werd er ook gescoord. Omdat de thuisploeg zelf ook veel fouten maakte in de aanval bleven de fouten van Cometas in de eerste twintig minuten van de wedstrijd onbestraft. In de laatste minuten van de eerste helft ging het voor Cometas helemaal mis. Waar het met nog zeven minuten te gaan 10-10 stond, stond het bij rust 16-10. Dit kwam doordat de Leeuwarders een paar keer de bal dom weggaven aan de tegenstander, die in de daaruit volgende breaks een paar makkelijke doelpunten maakte. Ook stond het in deze fase in de verdediging niet goed waardoor Reehorst een paar keer gemakkelijk door de verdediging heen liep.

In de tweede helft bleef Cometas problemen houden met de 4-2 dekking van Reehorst. Vele aanvallen gingen verloren omdat er geschoten werd zonder dat er druk was of omdat de bal bij de tegenstander in de handen werd gespeeld. Ondanks het slordige spel van Cometas liep Reehorst niet verder uit. Cometas kwam zelfs dichterbij en als ze in de laatste tien minuten niet een aantal open kansen gemist hadden, had het nog een hele spannende wedstrijd kunnen worden. Helaas voor de Leeuwarders werden deze kansen wel gemist en kon Reehorst weer uitlopen naar een voorsprong van zes doelpunten. Reehorst won de wedstrijd uiteindelijk met 28-22.