Handballers Cometas onderuit in Den Haag

DEN HAAG - De heren van Cometas hebben na het midweekse bekersucces van afgelopen woensdag tegen Unitas een kleine domper moeten incasseren. De verre uitwedstrijd tegen het Haagse Hellas werd ruim verloren: 29-18.

In tegenstelling tot de bekerwedstrijd was het team lang niet compleet. Waardoor het bezoek aan de nummer twee van de tweede divisie een stuk zwaarder was. In de openingsfase van de wedstrijd was hier bij Cometas echter niets van te merken. Door vier doelpunten van Remon de Vries in het begin van de wedstrijd was Cometas in staat om goed bij te blijven bij de Hagenezen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft verslapte de concentratie van de Leeuwarders en dat leidde tot een achterstand van drie doelpunten: 13-10. 

In de tweede helft begon Cometas dramatisch met veel balverlies wat leidde tot een vergroting van het verschil tussen de twee teams. Dit balverlies was met name te wijten aan de vermoeidheid die opspeelde doordat er maar twee wissels waren. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Cometas het gat stabiel te houden. Ondanks dat stond er na zestig minuten handballen een ruime score van 29-18 op het bord.