Cometas wint en ziet directe concurrent verliezen

LICHTENVOORDE - De heren handballers van Cometas hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in de top van de hoofdklasse. Op bezoek bij HV Erix pakten de Leeuwarders een 23-27 zege. Koploper Udi 1896 verloor met 23-24 van HV Huissen.

HV Cometas (tweede in de competitie) doet derhalve nog volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Wedstrijdverloop
Cometas startte sterk aan de wedstrijd. Doordat het team in de eerste aanvallen van de wedstrijd gelijk goede druk legde op de dekking stond er snel een 0-2 voorsprong op het bord. Erix herstelde zich daarna en dit zorgde voor een spannende eerste helft. Cometas was aanvallend gezien te slordig en miste veel open kansen. Erix creërde daarentegen niet veel maar was wel heel effectief in de afronding. Bij rust was het verschil ook maar één goal: 11-12 in het voordeel van Cometas.

In de tweede helft begon Erix met balbezit en scoorde meteen de gelijkmaker en nam vervolgens tevens een minimale voorsprong. Voor Cometas was dit een cruciaal moment in de wedstrijd. Als ze nu niet zouden aanhaken zou het heel lastig worden om kampioen te worden. Het team stond gezamenlijk op en kon door  te blijven knokken voor iedere bal, zowel verdedigend als aanvallend, uiteindelijk weer aan de leiding komen. Doordat de verdediging goed op zes en halve meter bleef staan en prima bijsloot bij elkaar werd het voor Erix steeds lastiger om te scoren. Als  de verdediging te kort schoot stond achter de dekking ook nog de goed keepende Jos Vermeulen de ballen tegen te houden. Met nog tien minuten te gaan ging Ferry Ferwerda uit dekken bij Erix. In andere wedstrijden had dit misschien nog voor problemen gezorgd, maar doordat Cometas goed druk bleef zetten vanaf de hoeken ontstond er veel ruimte aan de andere kant. Met name rechter opbouwer Martijn Poel kon goed gebruik van de ontstane ruimte maken. In de laatste minuten vertraagden beide teams het tempo, wat in het voordeel was van de gasten. De scheidsrechter greep niet in en dit hielp Cometas in de laatste minuten. Met nog twee minuten te spelen had het team drie punten voorsprong en kon de overwinning ze niet meer ontnomen worden. Cometas won uiteindelijk: 23-27.