Leerlingen overhandigen eerste Levensboek in Altingerhof Beilen

BEILEN - /LEEUWARDEN - Leerlingen van het CSG Vincent van Gogh en het Alfa college overhandigden 26 januari in Altingerhof Beilen het eerste ‘Levensboek’ aan bewoners. De Levensboeken zijn het resultaat van een succesvol samenwerkingsproject van Welzijnswerk Midden-Drenthe met CSG Vincent van Gogh uit Beilen, het Alfa college uit Hoogeveen, Stenden University uit Leeuwarden en Icare Altingerhof.

Onder het genot van koffie met heerlijke cakejes en hapjes, gemaakt door de leerlingen van het CSG Vincent van Gogh, ontvingen meneer Oosting en Meneer Jorritsma het Levensboek. Hierin staat hun persoonlijke levensverhaal opgetekend. Het is een boek vol verhalen, foto’s en dierbare herinneringen. Waardevol De 40 aanwezigen, waaronder familieleden van de bewoners en een afvaardiging van de betrokken samenwerkingspartners, zijn zeer enthousiast over het project. ‘Zowel het maken van het boek, als het eindresultaat is enorm waardevol’, aldus Anja ter Stege, vrijwilligerscoördinator van Icare Altingerhof. ‘Speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers, MBO-studenten van de opleiding Verpleegkunde van het Alfa college uit Hoogeveen en leerlingen van CSG Vincent van Gogh uit Beilen, voeren gesprekken met bewoners aan de hand van thema-kaarten en maken hier een mooi persoonlijk boek van. De geïnterviewde heeft de regie en bepaalt wat er in zijn of haar boek komt. Zowel voor de bewoner als voor de familie en de zorgverleners is het boek enorm waardevol. Er samen in kijken en met elkaar over praten, geeft veel plezier en leidt tot hele mooie gesprekken.’

Speciaal voor ouderen

Naast bewoners en familie van bewoners van Icare Altingerhof kunnen ook andere ouderen uit Midden-Drenthe een Levensboek laten maken. Voor meer informatie kan gemaild worden naar Welzijnswerk Midden-Drenthe: levensboeken@welzijnswerkmd.nl. Foto: Leerlingen overhandigen meneer Oosting en Meneer Jorritsma eerste Levensboek.