Rijksstraatweg in Hurdegaryp feestelijk geopend

hurdegaryp - Vanmiddag hebben gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Rommert Dijk de Rijksstraatweg in Hurdegaryp officieel geopend. De weg is een tijd dicht geweest in verband met herinrichtingswerkzaamheden, onderdeel van het project Kansen in Kernen.

Door de herinrichting is de Rijksstraatweg niet meer een weg die het dorp in tweeën scheidt, maar een weg die beide zijden verbindt. Om de weg officieel te openen hebben gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Rommert Dijk, samen met ruim 50 leerlingen van de basisscholen uit Hurdegaryp, het puzzelstuk met de nieuwe situatie tussen de oude situatie getrokken. Daarmee is de verbinding symbolisch weergeven.

KIK Hurdegaryp

Kansen in Kernen is een project van de provincie Fryslân en de gemeente Tytsjerksteradiel in samenwerking met de inwoners van Hurdegaryp. Dankzij de aanleg van De Centrale As rijdt het doorgaande verkeer niet meer door de kern van Hurdegaryp. Dat biedt kansen, zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid en het vergroten van de leefbaarheid.

Al in 2010 werd de basis gelegd voor de herinrichting van de Rijksstraatweg. Na een voortraject met belangrijke inbreng van de dorpsgemeenschap is in mei 2017 het definitief ontwerp vastgesteld. Vorig jaar is het werk aan de lokale aannemer C. van den Adel uit Burgum gegund en zijn zij voortvarend aan de slag gegaan. Alleen het stationsgebied moet nog aangepakt worden. Benieuwd naar die plannen? Kijk op www.tytsjerksteradiel.nl/kikhurdegaryp.