Asieldier van de week: Zaza

LEEUWARDEN Stichting Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Zaza, een poes van zes jaartjes jong.

,,Ze heeft een mooi karakter, is lief, komt graag naar je toe, geeft kopjes en geniet van onze aandacht en wij van de hare. Ze heeft wel een stukje verleden, maar ze wordt niet gemist en nu zoeken wij een nieuw thuis voor haar", aldus de medewerkers van De Wissel. 

Zaza wordt wel geplaatst met een medisch rugzakje. Ze kwam binnen met een pijnlijke hak en daar zijn foto’s van gemaakt. Er kwam uit dat ze daar artrose in heeft en ontzag ze haar pootje. De dierenarts adviseert om haar aan dieetvoer (JD voer) te zetten, die speciaal ter ondersteuning van gewrichten is, ook kan ze kort aan pijnstilling gezet worden. Daanaast heeft ze een gevoelige huid en daarvoor zit ze nu nog aan de prednoral wat afgebouwd wordt. Regelmatig ontvlooien kan huidproblemen helpen voorkomen.

,,Dit alles staat haar karakter niet in de weg, ze is een schatje en gek op ons en onze handen en aandacht", zo vervolgen de medewerkers van De Wissel. ,,We zoeken een rustig huishouden voor haar, met lieve baasjes die haar naar waarde inschatten en ook oog hebben voor haar gestel en op tijd reageren als ze net wat extra’s nodig heeft en haar aan goed voer willen zetten. Misschien kan ze prima als binnenpoes leven en zal ze hiermee gelukkig zijn, anders misschien alleen de mogelijkheid om in een tuin rond te neuzen of in het zonnetje te kunnen liggen, maar ze moet niet teveel buiten vertoeven."

Mocht u interesse hebben voor Zaza of een van de andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.