Bosma stopt na seizoen als hoofdtrainer Be Quick Dokkum en wil 'zeker twee jaar vrijmaken voor andere dingen'

Mark Bosma heeft besloten vanaf aankomende zomer afstand te gaan nemen van het voetbal. De 49-jarige in Mantgum woonachtige trainer stopt in ieder geval voor de duur van minimaal twee jaar.

Bosma bracht dinsdagavond zijn directie en spelersgroep op de hoogte.

,,De beslissing was heel moeilijk maar heeft niets met Be Quick Dokkum te maken, want ik heb het heel goed naar mijn zin. Het is echt een topvereniging en we draaien ook hartstikke goed”, aldus de trainer die momenteel met zijn elftal koploper is in de zaterdagse tweede klasse I. Ook het vorige seizoen was de Dokkumer club onder zijn leiding lijstaanvoerder, maar vanwege coronamaatregelen werd de competitie die jaargang vroegtijdig afgebroken.

,,Ik loop al een tijdje met het gevoel van ja, die coronapandemie en de maatregelen... Het heeft allemaal behoorlijk invloed op mijn motivatie. De club wou heel graag met me verder, maar ik heb toch besloten om aan het eind van dit seizoen de trainershanddoek aan de wilgen te hangen. Ik wil straks zeker twee jaar vrijmaken voor andere dingen. Daarna wil ik overwegen om misschien weer het trainersvak in te gaan, of definitief stoppen”, zo verduidelijkt Bosma enigszins geëmotioneerd. Hij besluit met een positieve noot: ,,Ik ben al achttien jaar trainer en heb in die tijd mooie dingen meegemaakt, zoals acht promoties en ik ben nooit gedegradeerd. Ik wil bij Be Quick zo goed mogelijk af gaan sluiten.”

Tekst: Henk Albers