LOOP Leeuwarden brengt jong én oud in beweging: foto's en verslag

LEEUWARDEN LOOP Leeuwarden was ook dit keer een groot succes. Afgelopen zondag werd de gemeente Leeuwarden omgetoverd tot één van de grootste wandel- en hardloopparcoursen van Friesland. Het evenement trok zo’n 5000 fanatiekelingen die deze unieke najaarseditie niet wilden missen.

Juichende toeschouwers, vrolijke mensen en het ‘samen zijn’ zorgden weer voor een geslaagde editie. Dit was de eerste editie die niet in het gebruikelijke maand mei plaatsvond, maar in oktober. Of het minder leuk was? Dat zeker niet!

Dat LOOP Leeuwarden voor jong én oud is bleek uit de warming-up, die speciaal werd georganiseerd voor de Kidsrun voor het Paleis van Justitie. Wandelaars en hardlopers van alle leeftijden liepen met plezier het parcours af. De sportievelingen op de lange afstand hebben zichzelf ook deze editie weer bewezen en inspireerde met snelle tijden. Zo won Mireille Baart de halve marathon bij de vrouwen, zij zette met 1:22:19 de snelste tijd neer. Voor de mannen was dit Erwin de Vries hij finishte binnen 1:13:18 minuten. Op de 10 km won bij de vrouwen Rianne Harmsen de Boer met 39:02 en bij de mannen Mechiel Zantema met 31:18. Maar ook op de 5 km werd hard gelopen, daar won Janco Rijpstra bij de mannen met 15:26 en Femke Yska met 17:43 bij de vrouwen.

Niet alleen de lopers waren erg enthousiast, ook de organisatie van LOOP Leeuwarden is erg blij met de uitkomst van het evenement. Kees van Anken: ,,Wij zijn heel blij dat iedereen zo enthousiast heeft gereageerd op deze editie. Onze dank gaat uit naar alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers. Zonder jullie is dit fantastische evenement niet realiseerbaar.”

Heb jij deze unieke editie gemist? Of hield het herfstweer je tegen? Goed nieuws! De volgende editie van LOOP Leeuwarden vindt plaats op 15 mei 2022.