Cambuur Dreamschool genomineerd voor 'Maatschappelijk Project Eredivisie'

LEEUWARDEN SC Cambuur is met de Cambuur Dreamschool in de race voor de titel 'Maatschappelijk Project Eredivisie'. Acht andere eredivisieclubs ontvingen eveneens een nominatie.

Steeds meer jongeren raken hun motivatie en energie kwijt. Om ze de aandacht te geven die zij verdienen, start SC Cambuur vier keer per jaar met de Cambuur Dreamschool.

De Cambuur Dreamschool

De deelnemende jongeren van de Cambuur Dreamschool komen in een periode van tien weken wekelijks naar het Cambuur Stadion, waar zij meedoen aan diverse sportactiviteiten. Ze worden hierin persoonlijk begeleid door sportcoaches en trainers. Er wordt een persoonlijk doelenplan gemaakt en maatwerk geleverd. Daarnaast voeren de jongeren gesprekken over alledaagse zaken met spelers en trainers van SC Cambuur. Het programma van de Cambuur Dreamschool is erop gericht om hun leven een positieve boost en extra stimulans te geven.

'Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al zestien jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.

Stemmers maken kans op twee seizoenkaarten

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer twee en 20.000 euro voor nummer drie. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 26 november. Wie een stem uitbrengt maakt bovendien kans op het winnen van twee seizoenkaarten van een eredivisieclub naar keuze. Meer informatie nalezen en een stem uitbrengen kan via de website: acties.vriendenloterij.nl/stem.