’t Liwwadster Rondje: honderd sloepen gaan strijd aan in de grachten

LEEUWARDEN De grachten van Leeuwarden zijn zaterdag 23 oktober eindelijk weer het decor van het Liwwadster Rondje, een sloeproeiwedstrijd georganiseerd door studenten van Studentenvereniging Osiris.

Aangezien de vijfde editie vorig jaar helaas niet door kon gaan, wordt aankomende zaterdag extra groot uitgepakt. Er zullen liefst twee wedstrijden plaats gaan vinden waar in totaal ongeveer honderd (!) sloepen aan mee zullen doen. Wederom is hiermee een recordaantal deelnemers bereikt. Bij de eerste editie van ’t Liwwadster Rondje telden de inschrijvingen 'slechts' dertig teams. Door de jaren heen is het evenement dus enorm gegroeid en de organisatie hoopt deze groei in de aankomende jaren door te zetten.

Het startschot zal om 10.00 uur gegeven worden door de burgemeester van Leeuwarden, de heer Sybrand van Haersma Buma. Hierna zullen de eerste sloepen in de damesklasse van start gaan. Om 13.30 uur mogen de heren los. De start- en de finishlijn komen te liggen bij Citycamping de Westerpôlle (aan de Coronaweg). De eerste sloepen worden rond 11.00 uur in de binnenstad verwacht.

Sloepen van over heel Nederland zullen 23 oktober al vroeg verzamelen om in het water getakeld te worden door de vrijwilligers van ’t Liwwadster Rondje. Sommige sloepen zullen helemaal uit Maastricht moeten komen, terwijl de dichtstbijzijnde sloep ongeveer 900 meter van de startlijn 'gehuisvest' is.

Kijk voor meer informatie op de website: liwwadsterrondje.nl.