Géén kastanjemiddag, wél een herfstspeurtocht op Dekema State

JELSUM De kastanjemiddag, die jaarlijks georganiseerd wordt door de Vereniging van Vrienden en Vriendinnen van Dekema State, gaat ook dit jaar niet door vanwege de grootte van het evenement. Om kinderen, en hun (groot)ouders, extra te kunnen laten genieten van herfst op Dekema State kunnen zij van 16 tot 24 oktober terecht voor een speurtocht.

Met de speurtocht gaan kinderen (4 – 12 jaar) op zoek naar bordjes verstopt in de tuin en het bos van Dekema State, volwassen begeleiding is hierbij verplicht. Bij het entreegebouw van Dekema State zijn dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur vrijwilligers aanwezig om de speurtocht uit te delen. Vanaf hier is de speurtocht voor iedereen zelfstandig te lopen. Na afloop kunnen de speurders een kleine verrassing ophalen bij de vrijwilligers (zo lang de voorraad strekt). De herfstspeurtocht wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrienden en Vriendinnen van Dekema State in samenwerking met Dekema State en wordt gratis aangeboden.

Na een wandeling door de tuin is er natuurlijk niks fijners dan bijkomen met warme chocolademelk en appelcake of perentaart van de bakker gemaakt van fruit uit eigen boomgaard. Dit is, naast koffie/thee/sap/fris en huisgemaakte producten, te koop bij de zelfbedieningshoek van Dekema State.

Kastanjes rapen mag natuurlijk ook, maar laat ook wat voor de andere kinderen liggen...