Bikkelrun was nat maar mooi: foto's en verslag

LEEUWARDEN Ruim 1350 deelnemers hadden zich voor de 27ste editie van de Bikkelrun aangemeld en stonden te popelen om weer eens een survivalrun te lopen. Vorig jaar werd de run afgelast door de beperkende coronamaatregelen, maar dit jaar konden veel bikkels eindelijk weer eens kijken waar ze staan qua kracht en conditie.

Er werd afgelopen zondag gestreden in de wedstrijdcategorieën LSR (lange survivalrun van circa 20 km), de MSR (middellange survivalrun van circa 12 km), de KSR en de BSR (korte en basis survivalrun van 8 km) en de funrun, recreatieve run en ouder-kindrun van 5,5 kilometer. Voor iedereen die mee wilde doen viel dus een mooie afstand te kiezen.

De survivalsport kan door iedereen beoefend worden. Dat was ook wel te zien aan het deelnemersveld. De jongste deelnemertjes waren zeven jaar oud. De oudste deelnemers (zowel bij de mannen als bij de vrouwen) waren de pensioengerechtigde leeftijd reeds gepasseerd.

Voordat het eerste startschot werd afgeschoten door Frank Koelewijn (bestuurslid bij de Survivalbond) werd door speaker Harmen Noor een minuut stilte gevraagd. Aad van Kleef, de penningmeester van Stichting Survival Friesland, de organisatie van de Bikkelrun, was in de nacht voor de run overleden. Na de indrukwekkende stilte en een groot applaus voor Van Kleef, ging de LSR als eerste op pad om meer dan dertig hindernissen te bedwingen. 

Volgend jaar staat weer een Bikkelrun in de planning. Houd daarom 2 oktober 2022 vrij in uw agenda voor de 28ste editie van de Bikkelrun. Kijk voor meer informatie en uitslagen op de website: bikkelrun.nl.