Centrum voor leven met kanker gaat open in Leeuwarden

LEEUWARDEN Wethouder Hilde Tjeerdema opent woensdag 6 oktober op feestelijke wijze het nieuwe SkulpCafé aan de Wijnhorsterstraat 196 in Leeuwarden. Het koor 'Zing voor je Leven' brengt tijdens de opening enkele vrolijke liedjes ten gehore.

Het is het vierde inloophuis voor kanker in Friesland en daarmee heeft De Skulp Friesland binnenkort een SkulpCafé in alle plaatsen in Friesland waar ziekenhuizen zijn. 

De aankomende opening kon mede gefinancierd worden dankzij subsidie van het Iepen Mienskip Fûns.

Op vrijdag 24 september zijn alle teamleiders/gastvrouwen/-heren (foto) geslaagd voor de IPSO-basistraining.  Zij bieden een luisterend oor, organiseren activiteiten en themabijeenkomsten. Teamleiders zijn Auxilia Vervloet en Thea de Vries.

Het Skulpcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. De diagnose kanker zet het leven van de patiënt op zijn kop, maar ook die van de partner, kinderen en naaste omgeving. Vaak is het lastig na de medische behandeling de draad weer op te pakken. Het doel is dat mensen, die op zoek zijn naar een nieuwe balans in hun leven, hun eigen kracht hervinden.

De Skulp, centrum voor leven met kanker, valt onder het IPSO (Instellingen Psycho Sociale Oncologie). IPSO is een landelijke branchevereniging met meer dan 75 inloophuizen. 

Het SkulpCafé is vanaf 6 oktober iedere woensdag vanaf 14.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie opde website: www.deskulp.nl.