'Vlieg eens een cel van de H vleugel in'

LEEUWARDEN Een enthousiaste groep zeer creatieve mensen voert in de H vleugel van De Blokhuispoort een onderneming. Dit doen ze allemaal vanuit een cel. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

,,Als kleine ondernemers willen wij u kennis laten maken met onze ambachten en creaties die wij met passie maken. Wij bieden een uniek aanbod vanuit onze cel en achter elke deur zie je weer en verrassing. En omdat de deuren smaller dan smal zijn vinden wij het dan erg leuk dat u de stap over de drempel durft te nemen en eens bij ons binnen wilt komen kijken."

Wat ons bindt als groep:

Met het mooie concept dat we hebben in de H vleugel van de blokhuispoort zijn we op elkaar aangewezen en is de saamhorigheid groot. We bevinden ons allemaal onder hetzelfde dak. Met z’n allen zijn we bezig om onze locatie goed op de kaart te brengen en iedereen enthousiast te maken met een bezoekje aan ons. Het grote voordeel is dat we overdekt zitten, en dus hebben we met slecht weer een toplocatie om te komen bezoeken. In het midden staan vele witte blokken met onze creaties erop wat veel gezelligheid biedt bij de cellen.

Waarom wij niet zonder elkaar kunnen:

Samen moeten we onze sfeer neerzetten en met elkaar staan we sterk. Spontaan met ABBA galmend door de gang in de ochtend isvoor ons allen een goed begin van de dag. En op vrijdagmiddag even wijnen is goed voor de samenwerking. We zijn een vrij nieuw team van ondernemers die de laatste maanden de cel zijn ingegaan en hebben dan ook een hecht team gecreeerd.

Wat het bijzondere is van onze shops en ateliers:

Elke cel is uniek en heeft dan ook een eigen concept. Met onze passie willen we onze kleine ondernemingen op de kaart zetten. Toeristen weten ons veelal te vinden maar onze plaatselijke bevolking zien we te weinig en dat is zeer jammer voor deze mooie plek. Kijk eens verder dan de bibliotheek en bajes beach. Neem eens de deur naar de H vleugel helemaal achterin de blokhuispoort en je zult je verbazen voor wat betreft de geweldige sfeer hier hangt en de gezelligheid die uit de cellen komt. Er is altijd bedrijvigheid bij ons. Alles is heerlijk overdekt en er is geen NEE te koop: van droogbloemen naar sieraden tot wonen, van porselein naar houtbewerking en edelsmeden, en vergeet niet dat ook muziek en theater uit de cellen komt. En natuurlijk zijn er onze kunstenaars met hun werken; het kan allemaal bij ons. Tevens hebben we  een afdeling van Talant. Zij hebben een dagbesteding in de cellen zitten en maken/verkopen al hun prachtige zelfgemaakte werk.

Onze vleugel heeft zoveel meer:

Ook kun je in de H vleugel bij ons het harde leven van gevangen zitten bekijken/lezen en beleven. Er staan bovendien celdeuren open met de historie hierover. Één van de cellen vertelt het verhaar van de overval en nu - 75 jaar later - is onze vrijheid gevierd met prachtige glas in lood ramen op de eerste verdieping van de H vleugel in De Blokhuispoort. Deze ramen zijn door een aantal kunstenaars gemaakt.

Wat wij missen in Leeuwarden:

Dit was een makkelijke vraag met een nog makkelijker antwoord. In zo’n grote stad als Leeuwarden met vele nieuwe wijken en dan niet eens een openluchtzwembad... De gemeente moet zich schamen en maar eens achter de oren krabben!

Als Cambuur wint:

Juichen wij vanuit onze cel achter de tralies.

Wie gunnen wij een warm bad:

Eigenlijk onszelf, want als beginnende ondernemers is het niet makkelijk. Met dit mooie concept in de oude gevangenis gaan er deuren open voor ons die anders dicht bleven.