Toneelspektakel van Pieter Kramer in De Harmonie

LEEUWARDEN De voorstelling 'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' is binnenkort te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. Het traditionele verhaal is dit jaar exclusief te zien in slechts veertien Nederlandse theaters, waaronder ook De Harmonie.

Het is de eerste keer dat een toneelbewerking van het boek 'The curious incident of the dog in te nighttime' in de Nederlandse theaters te zien is. Het stuk zal worden geregisseerd door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher.

De voorstelling gaat over Christopher, een vijftienjarige jongen die leeft met autisme. Christopher houdt van wiskunde, fotolijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij als hoofdverdachte gezien wordt, gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen.

Het toneelstuk is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mark Haddon uit 2003. Zijn boek 'The curious incident of the dog in the nighttime' had een enorm succes en verkocht wereldwijd 5,5 miljoen exemplaren en sleepte verschillende prijzen binnen.

Pieter Kramer is een Nederlandse theater-, televisie- en filmregisseur. Hij regisseerde verschillende speelfilms en ook in de theaterwereld is Pieter Kramer een grote naam. Hij regisseerde onder meer producties voor het Ro Theater, zoals ‘Woef Side Story’ en ‘Hamlet’.

‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ is op woensdag 22 september en donderdag 23 september te zien in De Harmonie in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op de website: harmonie.nl.