Nigel (9) loopt hard tegen snelste man ooit: Usain Bolt

LEEUWARDEN Nigel Punch uit Leeuwarden won op 8 maart 2020 het NK atletiek voor B-pupillen in Apeldoorn. Destijds vertelde hij aan de kranten dat hij een wens had: Usain Bolt ontmoeten en ooit zijn record te verbreken op de Olympische Spelen in 2032.

Naar aanleiding van zijn talent werd Nigel onlangs gevraagd mee te werken aan een commercial met Usain Bolt (Allianz Direct). Hiervoor vloog hij in april naar Letland samen met zijn moeder. Hij werd aldaar behandeld als een heuse ster en werkte nauw samen met Usain tijdens film en foto opnames.

In de commercial zie je vier Europese sport talenten - 'FutureSportsHeroes' - die Usain uitdagen en beloven ooit zelf op de Olympische Spelen te winnen. Nigel rent aan het einde van de commercial op de baan tegen Usain. Na 100 meter denkt Usain gewonnen te hebben, echter Nigel rent hem voorbij en roept: but it’s 1500’meters! (Een mooi grapje; het is immers alom bekend dat Usain geen lange afstand kan lopen)

Wat Nigel het leukste vond aan zijn avontuur?
Dat Usain tegen tijdens het hardlopen tegen hem zei: ,,Boy, slow down, you run too fast. I’m an old man!" Usain had een sprint-double voor test takes maar Nigel had die niet. Na 50 takes (waarvan Usain er zo’n 20 liep en de double 30) was Nigel nog steeds niet moe en probeerde elke keer weer sneller dan Usain te rennen. Dit vond hij super grappig en heel stoer van zichzelf. Nigel is mega trots dat hij tegen de snelste man ter wereld heeft gerend en deze 'once in a lifetime experience' heeft diepe indruk op hem gemaakt en motiveert hem nog meer om heel veel records te gaan verbreken in de toekomst. Ook zijn club AV Lionitas en de Nederlandse Atletiek Unie zijn super trots dat een Nederlands talentje tegen het grootste icoon uit de atletiek wereld heeft hardgelopen.

Dit mooie avontuur krijgt nog een staartje. Allianz direct zet een campagne op om voor jeugdfonds sport en cultuur geld in te zamelen, genaamd 'the DirectPromise'. Ook in andere landen zal deze actie gaan lopen. Usain en Nigel zullen een grote rol spelen. Er worden challenges op gezet om geld in te zamelen of zelf te doneren. Dit geld komt ten goede aan het supporten van de helden van morgen. Nigel zijn doel is om heel veel geld in te zamelen zodat alle kinderen kunnen sporten. Kijk voor meer informatie op www.allianzdirect.nl/zomerspelen.