JCI Friesland zamelt kinderkleding in voor BoetiekHS

LEEUWARDEN JCI Friesland komt deze maand in actie om kinderkleding in te zamelen voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Een op de acht kinderen in Leeuwarden groeit namelijk op in een arm gezin. Reden genoeg om een inzameling te organiseren en kleding te doneren aan BoetiekHS waar tweedehands kleding voor een betaalbare prijs verkocht wordt.

Voor deze actie is JCI Friesland, de netwerk- en serviceclub voor jongprofessionals in Leeuwarden, een samenwerking aangegaan met Wijkcentrum Heechterp Schieringen. In dit wijkcentrum is namelijk BoektiekHS gevestigd. De boetiek voorziet in een grote behoefte naar betaalbare kleding (alles kost € 0,50 of € 1,-) voor de bewoners van Heechterp Schieringen en omliggende wijken.

Doel is om de gehele maand juni zoveel mogelijk kinderkleding in te zamelen. Er is behoefte aan alle soorten en maten, maar in het bijzonder maat 98 t/m 122 en zomerkleding. Daarnaast zijn positiekleding en grote maten vanaf XXL ook erg welkom. Dus heb jij nog iets liggen meld je dan bij JCI Friesland op www.jcifriesland.nl/inactie, zij halen de aangeboden kleding graag bij jou thuis op.

BoetiekHS wordt gerund door een enthousiast team van vrijwilligers onder leiding van Nienke Kuiper Nammensma en Henny Berkenpas. Nienke en haar team zien met name een grote vraag naar kinderkleding. Kinderen groeien op en snel ook. Deze gevleugelde uitspraak geldt niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Kinderen bewegen, springen en spelen. Iedereen heeft wel een herinnering aan een kapotte broek als kind. Meestal was hij te repareren of je kreeg een nieuwe broek. Voor een groot aantal kinderen in armere huishoudens is dit niet vanzelfsprekend.

Dit gegeven motiveerde Ruben de Vries van JCI Friesland om samen met zijn commissie in actie te komen. ,,Wij hopen met deze actie bij te dragen aan een eerlijke, verantwoorde en duurzame distributie van kleding in een wijk met veel jonge gezinnen die minder te besteden hebben”, aldus Ruben. De actie past goed binnen de speerpunten van JCI, een wereldwijde organisatie die zich inzet om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te ondersteunen.

Daarnaast is het ook mogelijk om de kleding tijdens openingstijden bij BoetiekHS af te geven. ,,Dus duik de kledingkasten in, kijk op zolder of vraag familie en vrienden om zoveel mogelijk kinderkleding in te zamelen en deze actie tot een groot succes te maken!”, roept Ruben iedereen tot slot op.