'Het Spektakel' beleeft première in Westerkerk

LEEUWARDEN Het Spektakel, de nieuwe voorstelling van Club NEL, gaat 13 juni in de Westerkerk te Leeuwarden in première tijdens de eerste editie van het Summer Sessions Festival, georganiseerd door Explore the North.

Het Spektakel is een multidisciplinaire voorstelling waarin theater, muziek, zang en omgeving samenkomen. 

Club NEL (Noord En Licht) bestaat uit de jonge makers Anna Raadsveld, Vyne de Ruyter, Stan Vreeken, Mats Voshol en Lisa Frenkel. Met wortels in het noorden, hebben zij zich ten doel gesteld projecten te ontwikkelen buiten de grenzen van de randstad. De verbinding met de ruimte en vrijheid van de regio én met het publiek spelen een belangrijke rol in de producties.

In 2019 maakte Club NEL bij Tryater de voorstelling De Onverwoestbaren. Deze werd enthousiast ontvangen maar kon vanwege de gesloten theaters niet touren. Sinds 2020 is de Club onderdeel van het talentontwikkelingstraject Station Noord, een samenwerkingsverband van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Vanuit dit traject zijn samenwerkingsverbanden ontstaan met vier partners; Oerol, Noord Nederlands Toneel, Explore The North en Tryater als hoofdpartner.

Tijdens de nieuwe voorstelling Het Spektakel zijn zowel de spelers als het publiek genoodzaakt een pas op de plaats te maken. Stilstaan en rondkijken. Een nieuwe blik op de huidige omgeving. Waardoor ogenschijnlijke vanzelfsprekendheden veranderen wanneer je echt goed kijkt. En dan, daar waar niemand het verwacht, ontstaat opeens spektakel. Gewoon hier en nu. 

Kaarten zijn te bestellen via: explore-the-north.nl. Kijk voor meer informatie op www.clubnel.nl.